Casa Di Mozaiek

Mozaiek-vakantie in Noord Italië

Casa di Mozaïek ligt in het hart van de Italiaanse mozaïekstreek. Het nabijgelegen stadje Spilimbergo is het internationale centrum van de mozaïekkunst die daar al eeuwen bestaat. De natuurlijk gekleurde steentjes die werden verzameld aan de oevers van de rivier Tagliamento werden professioneel versneden en in een patroon op de vloer van de Basilica di Aquileia gelegd. In overleg kunnen we  daar ook een bezoek brengen. Deze vloer werd dan ook het symbool van de mozaïekkunst en daarmee werd de basis gelegd voor de Scuola di Mosaico. Eveneens zullen we een bezoek brengen aan de school.

Daarom bestaat er nu de kans de basisprincipes van de Italiaanse mozaïekkunst tijdens uw verblijf in Casa di Mozaïek in een ontspannen setting onder de knie te krijgen. Wij bieden u de mogelijkheid een 6 daagse mozaïekworkshop te volgen in het, nabij het vakantiehuis gelegen atelier. De workshop is zowel voor beginners als voor gevorderden.

 

Details
 

De workshop wordt gegeven door de eigenaresse van uw vakantiewoning, Lily van Nunen. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring met mozaïek en les geven.

Keuze uit het gebruik van (en zelf op zoek gaan naar) kiezels uit de Tagliamento, het traditioneel hakken van natuursteen met hamer en aambeeld of het werken met smalti (gekleurd glas). Ook een combinatie van materialen is mogelijk.

Er is alle ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Het ontwerp bepaalt u zelf of met hulp.

 

Data
 

De workshop wordt gegeven in de maanden mei- juni-september en oktober. Doorgang vindt plaats bij minimaal 3 inschrijvingen.

Locatie
 

Casa di Mozaiek, Vigna 27, Castelnovo di Friuli, Italië. Noord Oost Italy op 125 km. afstand van Venetië

Kosten
 

Euro 550,00 per persoon inclusief logies , materialen, bezoek aan de mozaïekschool.

Voor mozaïekwerken met smalti wordt een extra toeslag berekend.

In mei 2018 wordt een mozaïek-workshop georganiseerd op ons vakantieverblijf in Italië.

Data; zaterdag 25 mei tot zaterdag juni 2019 

Kosten voor deze week zijn euro 550,00 per persoon.

Dit is inclusief logies.

Voor diegene die wil vliegen bestaat de mogelijkheid om vanaf Eindhoven naar Treviso te vliegen met Ryanair.

Voor meer info casadimozaiek@gmail.com